Commandoreünie 2017

Wanneer:
25 maart, 2017 hele dag
2017-03-25T00:00:00+01:00
2017-03-26T00:00:00+01:00
Waar:
Engelbrecht van Nassaukazerne
Parabaan 10
4706 CN Roosendaal
Nederland
Kosten:
Gratis
Contact:
Stichting Commandoreünie

korps commando troepen logo

Korps Commandotroepen 75 jaar
Op zaterdag 25 maart 2017 wordt ter ere van het 75-jarig bestaan van het Korps Commandotroepen de vijfjaarlijkse reünie georganiseerd. Uit alle hoeken van ons land, maar ook uit alle werelddelen zullen die dag leden en oud-leden van ons Korps verzamelen op de Engelbrecht van Nassaukazerne. Even weer ‘commandolucht’ opsnuiven, sterke verhalen uitwisselen en vooral genieten van de ontmoeting met de maten waarmee in de diensttijd lief en leed werd gedeeld. De kernwaarden van ons Korps zijn Moed, Beleid, Trouw, Eer en Trots. Ongetwijfeld zullen tijdens de komende reünie de elementen Trouw en Trots de boventoon voeren. ‘Trouw aan mijn kameraden en aan het Korps. Trots op ons Korps, onze geschiedenis, tradities en onze daden.’ Dat festijn wil niemand toch missen!

Stichting Commandoreünie
Om praktische redenen is eind 2015 de Stichting Commandoreünie in het leven geroepen. Het bestuur is gevormd uit functionarissen van het Korps en vrijwilligers uit de commandogemeenschap. Inmiddels zijn ook een vijftiental commissies geïnstalleerd die mede de reünie zullen voorbereiden en uitvoeren.

Voorwaarden voor deelname
De reünie is toegankelijk voor militair- en burgerpersoneel dat tenminste 6 maanden bij het Korps een functie heeft vervuld. Tevens is de reünie toegankelijk voor leden van het Korps Mariniers die de Elementaire Commando-opleiding bij het Korps Commandotroepen met succes hebben voltooid. (NB: zij die niet aan deze voorwaarden voldoen, worden geweigerd!)

Inschrijven Commandoreünie 2017
Nog even geduld! De start van de inschrijving is gepland na de zomervakanties van 2016. In het periodiek De Groene Baret van juni 2016 zal de inschrijvingsprocedure nader bekend gesteld worden. Natuurlijk zult u t.z.t. de inschrijvingsprocedure ook op deze website kunnen vinden!

Reageer hier op